Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET GEBRUIK VAN UW LEASEAUTO

Heeft u een algemene vraag, opmerking of heeft u het antwoord dat u zocht niet gevonden? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Klik op een vraag en het antwoord wordt zichtbaar.

U bent verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van reparaties, APK en onderhoudswerkzaamheden zoals deze door de fabrikant zijn voorgeschreven. Reparaties en onderhouds- werkzaamheden mogen uitsluitend door de fabrikant van de auto erkende reparateur of een andere door Vision Car Lease aan te wijzen reparateur worden uitgevoerd. Controleert u zelf regelmatig het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning. In verband met de lange onderhoudsintervallen is het van belang dat u regelmatig de profieldiepte van de banden controleert. Bij twijfel over voldoende profiel adviseren wij u de controle te laten uitvoeren bij een bandenspecialist.
Eventuele accessoires die niet vooraf in de leaseprijs zijn opgenomen, zijn voor rekening van de bestuurder of van de werkgever. Verwijdering van eigen aangebrachte accessoires bij inlevering van de leaseauto is toegestaan, mits er geen beschadigingen overblijven. Zonder onze toestemming is het niet toegestaan de leaseauto te voorzien van accessoires.
Voor controle en/of vervanging van banden en ruiten dient u zich te vervoegen bij een door Vision Car Lease aangegeven leverancier. Banden kunnen vervangen worden bij een profieldiepte volgens APK-normen. Vroegtijdig vervangen van banden door schade: Het woord “schade” geeft al aan dat er geen sprake is van normale slijtage. In het geval dat de banden opgenomen zijn in het contract zal bij vervanging van de band alleen de resterende profieldiepte worden doorbelast aan de lessee. De inmiddels verreden millimeters zijn immers in het contract opgenomen.
U dient de ter beschikking gestelde leaseauto als een goed huisvader te beheren.
Niet voor rekening van Vision Car Lease komen de kosten van brandstof, stalling, wassen, poetsen, inwendig reinigen, onderhoud en reparaties van accessoires, tussentijds bijvullen van vloeistoffen e.d. Voor rekening van Vision Car Lease komen de onderhoudskosten, reparaties, vervanging van banden (indien opgenomen in uw leasecontract) e.d. Uw dealer of reparateur dient direct vooraf toestemming te vragen aan Vision Car Lease.
De leaseauto is W.A.-Casco verzekerd. Het kan voorkomen dat uw werkgever met toestemming van Vision Car Lease de leaseauto zelf heeft verzekerd. In dat geval kunnen de voorwaarden afwijken en dienen de eigen voorschriften gevolgd te worden. Een schademelding aan Vision Car Lease blijft desondanks verplicht. Eigendommen van de bestuurder of werkgever zijn niet meeverzekerd.
Bestuurder is verplicht elke schade, hoe gering ook, telefonisch door te geven en daarna binnen 2 x 24 uur een schadeformulier, welke aan de vóór- en achterzijde is ingevuld, direct aan Vision Car Lease te zenden. Het is van groot belang bij elk schadegeval de namen en adressen van zo mogelijk 2 getuigen te noteren. Bij ernstige schades moet de politie worden gewaarschuwd. Parkeerschade waarvan de tegenpartij niet bekend is dient, indien de schade hoger is dan het eigen risico, te allen tijde bij de politie te worden aangegeven. U mag geen schade laten repareren zonder toestemming van Vision Car Lease.
Wanneer de leaseauto wegens technische of schade reparatie tenminste 24 uur (in het buitenland 48 uur), zaterdagen, zon- en feestdagen niet meegerekend, buiten gebruik zal zijn, zorgt Vision Car Lease voor een vervangende auto, die afhankelijk van de afspraken wordt doorberekend of voor rekening van Vision Car Lease komt.
Voor schade belt u met: 0031(0)20-651 51 51  (mits de auto bij VCL is verzekerd) Voor pech belt u met de VHD alarmcentrale; 0031(0)26-355 33 44 (mits opgenomen in het leasecontract) Deze nummers kunt u tevens gebruiken bij pech of schade in het buitenland.
Als u naar het buitenland met uw leaseauto gaat is het raadzaam de volgende zaken in acht te nemen:
  • Controleer het oliepeil, het koelvloeistofniveau en de bandenspanning (vergeet het reservewiel niet).
  • Wet- en regelgeving van het betreffende land kunnen afwijken van de Nederlandse. Houdt u aan de voorschriften.
  • Zorg ervoor dat de rekening op naam van Vision Car Lease komt en dat de BTW vermeld wordt (Engels: VAT, Frans: TVA, Duits: MWST). In nagenoeg alle gevallen kan dit bij terugkeer in Nederland verrekend worden.
  • Uw leaseauto is verzekerd in de landen die op de groene kaart staan vermeld.
  • Bij pech in het buitenland zult u in de regel contant moeten betalen.
  • Een reisverzekering is aan te bevelen.

Wat bij ons Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super. Duurzaam op weg ontwikkelde daarom de Brandstofwijzer. Zo kan iedereen in één oogopslag zien hoe een bepaalde brandstof over de landsgrenzen heet.
Als de caravan of aanhanger een eigen kenteken heeft en meer dan 750 kg eigen gewicht heeft, dan moet u een separate groene kaart hebben. Momenteel geldt dit alleen voor Duitsland, Spanje en Polen. Deze groene kaart kunt u aanvragen bij Vision Car lease, mits assurantie via ons loopt. Anders dient u bij uw eigen assuradeur van de caravan / aanhanger een separate groene kaart aan te vragen.
Aan het einde van de leaseperiode dient de bestuurder de leaseauto in goede staat, gereinigd en schadevrij met alle bijbehorende bescheiden waaronder kenteken deel 1A en deel 1B, de brandstofpas, assistance pas, autokaart met code, het APK-rapport, de groene kaart, en alle autosleutels, in te leveren ten kantore van Vision Car Lease te Valkenswaard of op het door Vision Car Lease aan te geven adres.
De tenaamstelling van de leaseauto geschiedt op naam van uw werkgever. Hierdoor worden bekeuringen rechtstreeks aan het bedrijf toegezonden. De verwerking ervan is dus in handen van uw werkgever.
Dit is een vraag die altijd bij de werkgever wordt neergelegd. Afspraken tussen werkgever en werknemer kunnen namelijk bepaalde beperkingen opleggen inzake het al dan niet mogen uitlenen van de leaseauto.

In sommige landen dienen bestuurders van personenauto’s, bussen en vrachtwagens te allen tijde (bij winterse weersomstandigheden, zoals sneeuw, hagel, ijzel en temperaturen beneden het vriespunt) met winterbanden te rijden. All wheather banden en M+S banden zijn onder deze omstandigheden eveneens toegestaan.
Ja, zowel een nationale als een internationale pas. Voordelen: Eenvoudig betaalmiddel, geen contante betalingen meer. Te gebruiken als betaalmiddel bij alle tankstations in Nederland. Eventueel een DKV-pas voor gebruik in het buitenland. Een volledig overzicht van de gespecificeerde brandstofkosten. Er wordt een vast bedrag per maand gefactureerd. Periodiek een verrekening met de werkelijke kosten. Een overzicht van het verbruik, LPG / benzine verhoudingen etc.

CONTACTFORMULIER

Bekijk of u een antwoord kunt vinden op uw vraag bij de veel gestelde vragen. Staat uw vaag er niet tussen? Bel dan met ons kantoor via: 040-2089221. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur of vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top