Blog

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

10 Handige tips

Offertes van leasemaatschappijen laten zich vaak lastig met elkaar vergelijken. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen manier om kosten in beeld te brengen en de uitkomst zo gunstig mogelijk te laten afsteken tegen die van de concurrerende offertes. Geef ze eens ongelijk. De bedragen onder de streep kunnen daardoor echter opvallend van elkaar verschillen. De verklaring ligt grotendeels boven de streep. In deze blog geven wij u 10 tips die het voor u een stuk gemakkelijker maken om zakelijke leaseoffertes op de juiste manier met elkaar te vergelijken. Zo vergelijkt u appels met appels en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan als u zakelijk leasen overweegt.

Tip 1. Vergelijk de specificaties van de auto
  • Is in de diverse offertes sprake van hetzelfde type, uitvoering en laadvermogen (bij grijs kenteken)?
  • Is er sprake van dezelfde catalogusprijs inclusief BTW?
  • Zijn dezelfde fabrieksopties en dealeraccessoires gecalculeerd en tegen dezelfde prijs?
  • Bepaalt u wie [...]
Hoe kijken de grote politieke partijen in aanloop naar de verkiezingen tegen mobiliteit aan? En wat zijn de gevolgen van hun plannen voor jou bij het zakelijk leasen van een auto? We zetten alle belangrijke thema’s voor je op een rij. Voor de zakelijk rijder is het interessant om te kijken wat de politieke partijen in hun plannen hebben staan. GroenLinks pleit er bijvoorbeeld voor dat leaserijders voortaan zelf de brandstofkosten betalen en hun zakelijke kilometers vergoed krijgen op basis van het officiële testverbruik van hun auto. De PVV wil de motorrijtuigenbelasting halveren. De VVD wil de wegenbelasting en BPM verlagen, maar meldt niet met hoeveel. Een aantal thema’s vinden we in meerdere programma’s terug, zoals de kilometerheffing, de file-aanpak en het investeren in zelfrijdende en elektrische auto’s. Kilometerheffing
  • De PvdA haalt de kilometerheffing tevoorschijn. Autobelastingen moeten niet gekoppeld zijn aan het bezit, maar juist aan het gebruik [...]
Het is een van de zekerheden van het leven: bij een nieuw jaar horen nieuwe, hogere verkeersboetes. Niet in 2017. Volgend jaar hebben we een ‘meevaller’: de boetebedragen blijven gelijk en dalen zelfs in het geval van snelheidsovertredingen. € 1 euro goedkoper Nu moet je niet meteen per 1 januari je gaspedaal dieper in gaan trappen, want snelheidsovertredingen worden slechts één euro goedkoper. Dat betekent dat je voor 1 km/h te hard op de snelweg nog altijd 10 euro moet betalen en binnen de bebouwde kom kost 4 km/h te hard 26 euro. Het heeft te maken met de inflatiecorrectie, die dit jaar -0,03 procent bedraagt. Daardoor stijgen de verkeersboetes voor het eerst sinds 2010 niet. Boetesysteem Het Ministerie van Justitie wil al lange tijd naar een systeem toe waarbij iemand die vaker een overtreding in het verkeer begaat, ook meer moet gaan betalen. Toch wordt dat systeem ook in 2017 nog niet ingevoerd. De [...]

De Tesla Autopilot is één van de meest vooruitstrevende technologieën die je heden ten dage in een auto kunt vinden. Dichter bij autonoom autorijden komt de ‘gewone mens’ niet. Het zou zomaar kunnen dat de Tesla Model S die je vandaag tegenkwam op de automatische piloot reed. De software scant voortdurend de omgeving van de auto; een camera, radar en tal van sensoren herkennen samen bebording, wegbelijning, obstakels en andere voertuigen. Door de Autopilot in te schakelen volgt de auto zelf de weg. Een tikje tegen de richtingaanwijzer is genoeg om de auto van rijstrook te laten wisselen. Officieel is de Autopilot alleen bedoeld voor op de snelweg.

Nooit controle volledig uit handen geven Eerder dit jaar overleed een 40-jarige man in Florida nadat zijn auto tegen een overstekende vrachtwagen was gereden. De bestuurder had de Autopilot-functie geactiveerd tijdens het ongeluk. De auto heeft de vrachtwagen niet opgemerkt doordat de witte trailer van de auto [...]

Prinsjesdag: Traditiegetrouw betekent dat een overzicht van de per volgend jaar te verwachten maatregelen in de autobelastingen.

De fiscale wetsvoorstellen van Prinsjesdag zelf bevatten dit jaar weinig nieuwe maatregelen voor 2017. Dat heeft een reden. Voor de zomerperiode heeft het parlement namelijk het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief II al behandeld. Dit wetsvoorstel is inmiddels in stemming gebracht en aangenomen. In dit wetsvoorstel zijn belangrijke wijzigingen geregeld voor de periode 2017 tot en met 2020.

Al deze maatregelen samen betekenen voor 2017 het volgende;
  • Voor de bijtelling gaat vanaf 2017 een nieuw standaardpercentage van 22% gelden. Het huidige 25% tarief blijft nog van kracht op alle auto’s met een eerste tenaamstelling voorafgaand aan inwerkingtreding van de wet. Dat is overigens niet onomstreden: Er zullen nog proefprocedures volgen over dit verschil in percentages.
  • Voor auto’s met een lagere bijtelling geldt een overgangsregeling, waarmee de huidige 60-maandsperiode van de bijtellingskorting uitgediend mag worden.
  • Een bijtellingskorting is er [...]
    Back to top