4W3A4118

Onderhoud

Blijf zorgeloos en comfortabel rijden en zorg voor periodiek onderhoud aan jouw auto

Onderhoud aan jouw leaseauto

Bij auto rijden is regelmatig onderhoud essentieel om ervoor te zorgen de auto veilig en betrouwbaar blijft. Auto-onderhoud is ervoor ontworpen om de prestaties, levensduur en veiligheid van de auto te verbeteren.

Een van de meest belangrijke vormen van onderhoud is het regelmatig controleren en vervangen van vloeistoffen, zoals olie, koelvloeistof en remvloeistof. Dit helpt om de vitale onderdelen van de auto te smeren en te beschermen tegen slijtage. Bovendien zorgt het ervoor dat de motor soepel blijft draaien en dat de remmen effectief blijven werken.

Naast vloeistofniveaus is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning en het profiel te controleren. Goed opgepompte banden verbeteren niet alleen de brandstofefficiƫntie, maar zorgen ook voor een betere grip op de weg en verminderen het risico op een klapband.

Verder omvat auto-onderhoud het controleren van de remmen, verlichting, accu, filters en de algemene staat van de auto. Door deze controles regelmatig uit te voeren, kunnen potentiƫle problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de veiligheid van de bestuurder gegarandeerd wordt.

Hoewel sommige onderhoudstaken door de eigenaar kunnen worden uitgevoerd, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen voor uitgebreider onderhoud en reparaties. Een gekwalificeerde monteur beschikt over de expertise en het juiste gereedschap om ervoor te zorgen dat het onderhoud correct wordt uitgevoerd en dat eventuele problemen tijdig worden aangepakt.

Waar moet het onderhoud gedaan worden?

Het periodiek onderhoud dient uitgevoerd te worden bij een door Vision Car Lease geselecteerde reparateur of gewoon bij jouw eigen dealer. In de meeste gevallen geeft de boordcomputer van jouw auto aan wanneer er onderhoud uitgevoerd dient te worden. Indien dit niet het geval is kun je deze informatie terugvinden in de (digitale) handleiding van jouw auto.

Heb je nog een vraag?

Kom je er niet uit of wil je graag iets anders weten? Neem dan gerust contact op. Ik sta je graag te woord en help je verder. 

Erwin