Privacy policy

Deze privacy policy is onderdeel van de algemene voorwaarden en daarmee ook van uw verhuur-en/of leasecontract.

Inleiding

Vision Car Lease neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u (de betrokkene) op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit Privacy Statement leggen wij u uit welke gegevens wij verwerken, en met welk doel we dat doen. Daarnaast kunt u in dit Privacy Statement lezen over uw rechten met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens. We raden u aan dit Privacy Statement aandachtig door te nemen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met info@visioncarlease.com.

Wie is Vision Car Lease?

Vision Car Lease is de besloten vennootschap Vision Car Lease B.V., kantoorhoudende te (5554 HG) Valkenswaard aan Kerkhofstraat 21, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17178672. Vision Car Lease is ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens door Vision Car Lease de verwerkingsverantwoordelijke.

Hoe gebruikt Vision Car Lease uw gegevens?

Hieronder vind u een overzicht van de doeleinden waarvoor Vision Car Lease persoonsgegevens over u verwerkt. Daarbij is telkens aangegeven welke gegevens Vision Car Lease voor dat specifieke doel gebruikt, wat de juridische grondslag is om die gegevens te mogen verwerken en hoe lang de gegevens door Vision Car Lease worden bewaard. Om het overzichtelijk te houden, hebben we alles gegroepeerd naar type gegevensstroom.

Dienstverlening, klantenbeheer en financiële administratie

Doeleinde: Financiële administratie
Gegevens: Bedrijfsnaam, Factuuradres, Bankgegevens (Naam bank/IBAN/BIC), Openstaande saldo.
Grondslag: Wettelijke verplichting.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Beheer van bestellingen
Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Accountnummer, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht, KvK nummer, BTW-nummer, Klantnummer.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Afhandelen klachten
Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Accountnummer, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht, KvK nummer, BTW-nummer, Klantnummer.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Facturatie
Gegevens: NAW-gegevens, Leveringadres, Factuuradres, E-mailadres, Telefoonnummer, Betalingsgegevens, Accountnummer, Bestellingnummer, Inhoud van de klacht, KvK nummer, BTW-nummer, Klantnummer.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Verlenen van de dienst zelf
Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Dossiergegevens, Financiële gegevens, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Afhandelen klachten
Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Dossiergegevens, Financiële gegevens, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Facturatie
Gegevens: NAW-gegevens, E-mailadres, Dossiergegevens, Financiële gegevens, Gegevens die nodig zijn om de dienst te leveren, Gegevens die tijdens de dienst gegenereerd worden.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: CRM
Gegevens: Naam, Gebruikersnaam, E-mailadres, Locatie, Bestelgeschiedenis, Social media, Browser, OS, Gebruikers ID, Telefoonnummer, Profielfoto.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Sollicitatie
Gegevens: Naam, Gebruikersnaam, E-mailadres, Locatie, Bestelgeschiedenis, Social media, Browser, OS, Gebruikers ID, Telefoonnummer, Profielfoto.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Marketing

Doeleinde: Direct marketing
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Affiliate marketing
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Nieuwsbrief
Gegeve.ns: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Be.trokken belang: Commercieel belang.
.Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Retargeting
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Social marketing
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Behavioural targeting
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag:Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Loyaliteitsprogramma
Gegevens: Naam, NAW-gegevens zijn, E-mailadres, Telefoonnummer, Klikgedrag, Surfgedrag, Interesse in een product, Social media account, User ID / Gebruikersnaam, Bestelgeschiedenis, Post/factuuradres.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Website

Doeleinde: Website analytics
Gegevens: Surfgedrag, Locatie.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: A/B testing
Gegevens: Surfgedrag, Locatie.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Account aanbieden
Gegevens: Naam, Adres, E-mailadress, Gebruikersnaam, Wachtwoord, User ID, Inhoud van het bericht.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Plaatsen van berichten of reviews
Gegevens: Naam, Adres, E-mailadress, Gebruikersnaam, Wachtwoord, User ID, Inhoud van het bericht.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Chatfunctie
Gegevens: Naam, Adres, E-mailadress, Gebruikersnaam, Wachtwoord, User ID, Inhoud van het bericht.
Grondslag: Uitvoering van de overeenkomst.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Beveiliging en fraudebestrijding

Doeleinde: Cameratoezicht
Gegevens: Bewakingsvideo, Bewakingsfoto, Afbeeldingen, Biometrische identificatiegegevens, Elektronische identificatiegegevens, Telefoonnummer, Wachtwoord, Financiële middelen, Schulden, Uitgaven, Solvabiliteit, Leningen, Hypotheken, Financïele transacties, Beroepsactiviteiten, Overeenkomsten en schikkingen, IBAN, Naam, Adres, BSN-nummer.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Identiteitsverificatie
Gegevens: Bewakingsvideo, Bewakingsfoto, Afbeeldingen, Biometrische identificatiegegevens, Elektronische identificatiegegevens, Telefoonnummer, Wachtwoord, Financiële middelen, Schulden, Uitgaven, Solvabiliteit, Leningen, Hypotheken, Financïele transacties, Beroepsactiviteiten, Overeenkomsten en schikkingen, IBAN, Naam, Adres, BSN-nummer.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Beveiliging van gegevens
Gegevens: Bewakingsvideo, Bewakingsfoto, Afbeeldingen, Biometrische identificatiegegevens, Elektronische identificatiegegevens, Telefoonnummer, Wachtwoord, Financiële middelen, Schulden, Uitgaven, Solvabiliteit, Leningen, Hypotheken, Financïele transacties, Beroepsactiviteiten, Overeenkomsten en schikkingen, IBAN, Naam, Adres, BSN-nummer.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Credit check
Gegevens: Bewakingsvideo, Bewakingsfoto, Afbeeldingen, Biometrische identificatiegegevens, Elektronische identificatiegegevens, Telefoonnummer, Wachtwoord, Financiële middelen, Schulden, Uitgaven, Solvabiliteit, Leningen, Hypotheken, Financïele transacties, Beroepsactiviteiten, Overeenkomsten en schikkingen, IBAN, Naam, Adres, BSN-nummer.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Onderzoek & Ontwikkeling

Doeleinde: Marktonderzoek
Gegevens: Gewoonten, Levensstijl, Sociale contacten, Bezittingen, Reisgedrag, Surfgedrag, NAW-gegevens, E-mailadres, Telefoonnummer, Gezondheidsgegevens, Gegevens over het gedrag.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Doeleinde: Wetenschappelijk onderzoek
Gegevens: Gewoonten, Levensstijl, Sociale contacten, Bezittingen, Reisgedrag, Surfgedrag, NAW-gegevens, E-mailadres, Telefoonnummer, Gezondheidsgegevens, Gegevens over het gedrag.
Grondslag: Gerechtvaardigd belang.
Betrokken belang: Commercieel belang.
Bewaartermijn: Zo lang als noodzakelijk voor dit doeleinde.

Hoe verkrijgen wij uw persoonsgegevens?

Vision Car Lease heeft gegevens over u in bezit, omdat u gegevens aan ons verstrekt hebt, en omdat Vision Car Lease gegevens van andere partijen heeft verkregen. Die andere partijen zijn: KvK, EDR & Graydon.
Voor het verzamelen van gebruiksgegevens wordt gebruik gemaakt van API’s/updates van autoleveranciers en service en onderhoudsbedrijven.

Wat zijn uw rechten?

Onder de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming beschikt u over een aantal rechten met betrekking tot uw gegevens en de verwerking ervan:

Inzage

U kunt uw eigen (persoons)gegevens altijd bekijken en zo nodig wijzigen in uw account. Als u de persoonsgegevens wilt zien die bij Vision Car Lease over u zijn vastgelegd, kunt u een verzoek tot inzage doen.

Wijzigen

Als u veranderingen wilt aanbrengen in de persoonsgegevens die u heeft gezien naar aanleiding van een inzageverzoek en die u niet zelf in uw account kan veranderen, kunt u een verzoek hiertoe doen bij Vision Car Lease. U kunt verzoeken dat Vision Car Lease uw gegevens wijzigt, verbetert, aanvult, verwijdert of afschermt.

Beperken van de verwerking

U heeft daarnaast, onder voorwaarden, het recht om Vision Car Lease te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

Recht van bezwaar

Als een bepaalde verwerking op grond van het ‘gerechtvaardigd belang’ van Vision Car Lease of een derde plaatsvindt, heeft u het recht om bezwaar te maken tegen die verwerking.

Gegevensoverdracht

U heeft het recht uw persoonsgegevens van Vision Car Lease te verkrijgen. Vision Car Lease zal deze verstrekken in een gestructureerde en gangbare vorm, die op eenvoudige wijze in andere gangbare digitale systemen te openen valt. Op deze manier kunt u uw gegevens ook bij een andere aanbieder onderbrengen.

Geautomatiseerde verwerking

In alle gevallen waarin er volledig op basis van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens een besluit over uw genomen wordt, heeft u het recht ons te vragen om dat besluit door een persoon te laten heroverwegen. U mag ons altijd uw standpunt over dat besluit laten weten, of ons laten weten dat u het niet eens bent met onze beslissing.

Toestemming intrekken

In alle gevallen waarin de grondslag voor een bepaalde gegevensverwerking uw toestemming is, heeft u het recht die toestemming in te trekken. Dat heeft voor het verleden geen gevolgen, maar betekent wel dat wij die gegevens dan niet meer mogen verwerken. Het kan zijn dat Vision Car Lease daardoor bepaalde diensten niet meer kan leveren.

Reactie door Vision Car Lease

Een verzoek kan verstuurd worden naar info@visioncarlease.com. Vision Car Lease zal uw verzoek zo snel mogelijk inwilligen en in elk geval niet later dan één (1) maand nadat Vision Car Lease een dergelijk verzoek heeft ontvangen. Indien Vision Car Lease uw verzoek afwijst zullen wij in ons antwoord aangeven waarom het verzoek wordt afgewezen.

Ontvangers van de persoonsgegevens

De gegevens kunnen worden doorgegeven aan:

  • Verwerkers
  • Partijen die betrokken zijn bij de uitvoering of nakoming van een overeenkomst tussen u en Vision Car Lease
  • Externe adviseurs

Het kan zijn dat Vision Car Lease verplicht is uw gegevens te verstrekken aan een derde partij, bijvoorbeeld op grond van een wettelijke verplichting.

Geautomatiseerde besluitvorming

Vision Car Lease kan gebruik maken van geautomatiseerde besluitvorming op basis van uw gegevens, Op basis van uw profiel is het mogelijk dat u een aangepaste prijs aangeboden krijgt voor de producten of diensten van Vision Car Lease. In alle gevallen van geautomatiseerde besluitvorming heeft u de rechten zoals opgenomen in de paragraaf “Wat zijn uw rechten”.

Wat zijn cookies en hoe gebruikt Vision Car Lease ze?

Cookies zijn kleine stukjes (tekst)informatie die bij het bezoek van de website van Vision Car Lease worden meegestuurd aan uw browser en vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van uw computer, tablet, mobiele telefoon of ander apparaat (hierna: “Apparaat”) worden opgeslagen. De cookies die via de website van Vision Car Lease worden geplaatst, kunnen uw Apparaat of de bestanden die daarop opgeslagen staan niet beschadigen. Als we het over ‘cookies’ hebben, bedoelen we niet alleen deze kleine stukjes (tekst)informatie, maar ook vergelijkbare technieken waarmee informatie verzameld wordt.

Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Wij adviseren u daarom regelmatig het Privacy Statement na te lezen op eventuele wijzigingen.

Waar kan u terecht met klachten en vragen?

Mocht u nog vragen hebben over dit Privacy Statement en de wijze waarop Vision Car Lease uw gegevens gebruikt, dan kunt u een e-mail sturen naar info@visioncarlease.com. Ook als u een klacht heeft over de manier waarop Vision Car Lease uw gegevens verwerkt, kunt u een e-mail sturen naar info@visioncarlease.com. Daarnaast kunt u ook altijd contact opnemen met de bevoegde nationale toezichthouder op het gebied van privacybescherming. In Nederland is dit de Autoriteit Persoonsgegevens.

Back to top